Intervisie & Coaching

lef-sessie-ggt

Met groepen vakgenoten of collega's werk je met intervisie aan de oplossing van praktijkvragen. Je wisselt van gedachten over de dilemma's die je binnen je werk tegenkomt, waarbij ook de relatie tussen de vraag en jou als persoon meetelt. Zowel bij intervisie als bij coaching krijgen vooral de achtergronden en oorzaken bij dilemma's die je in je werk tegenkomt de aandacht. Je krijgt tips en trucs waarmee je steviger in je schoenen komt te staan. 

Anja Klaver heeft vanaf 2008 intervisiegroepen begeleid bij Rijkswaterstaat (collega's van dezelfde afdeling) en vanuit Logeion (beroepsgenoten uit het communicatievak). Naast intervisie doet ze persoonlijke coaching/mentoring. Hiermee krijg je een individueel traject om vaardigheden en kwaliteiten verder te ontwikkelen of om iets bij te sturen. Ook doet ze regelmatig vakmatige coaching (mentoring) met communicatieprofessionals om hun persoonlijke effectiviteit te verbeteren.

Sinds september 2014 is Anja Klaver actief als intervisiebegeleider van diverse groepen medewerkers van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland. Het hoofdkantoor van VW ZWN is gevestigd op de Blaak in Rotterdam. 

 

Logeion, beroepsvereniging voor communicatie

'Met een manier van werken die praktisch en direct is, zet Anja Klaver zich in als intervisiebegeleider of als executive-mentor. Anja kan goed luisteren, signalen opvangen, mensen geruststellen en enthousiasmeren voor het communicatievak. Daarbij wil zij de kennis die zij in de loop der jaren heeft opgebouwd overdragen aan andere communicatoren en hun een spiegel voorhouden.'